ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατόπιν επικοινωνίας της ΠΟΣΠΛΑ με το τμήμα παροχών του ΕΦΚΑ η ενημέρωση του ηλεκτρονικού συστήματος έχει αποκατασταθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του, και αναμένεται μέχρι τέλος της εβδομάδας να ολοκληρωθεί. 
Όσοι πωλητές όμως εξακολουθούν να φαίνονται ανασφάλιστοι και το σύστημα τους δείχνει ως ασφαλιστικά ανημέρωτους (εφ’ όσον δεν οφείλεται το πρόβλημα αυτό σε οφειλές που εκκρεμούν), θα πρέπει να απευθυνθούν στον Ο.Α.Ε.Ε. (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ) της περιοχής τους, για να ενημερώσουν το βιβλιάριο τους και να διορθωθούν τα τυχών σφάλματα των στοιχείων τους. 
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι κατόπιν ελέγχου, σε συνεργασία της ΠΟΣΠΛΑ και του ΕΦΚΑ, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις όπου δεν είναι καταχωρημένα τα προστατευόμενα μέλη των ασφαλισμένων. Θα πρέπει να γίνει εκ νέου απογραφή, όλων των προστατευόμενων μελών, στον Ο.Α.Ε.Ε. της περιοχής του κάθε πωλητή. Σας παραθέτουμε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται σε αυτή την περίπτωση:

1) Αίτηση https://www.oaee.gr/…/%CE%91%CE%99%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97%…

2) ΑΜΚΑ για όλα τα προστατευόμενα μέλη

3) Μια (1) πρόσφατη φωτογραφία για κάθε μέλος

4) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή Ληξιαρχική πράξη γάμου ή Ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και βάπτισης των παιδιών (πρόσφατα)

5) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας για όσους έχουν.

6) Βεβαίωση διαγραφής από τον κλάδο ασθενείας προηγούμενου ασφαλιστικού φορέα (αφορά τα προστατευόμενα μέλη) μόνο όταν διαπιστώνεται από το ΑΤΛΑΣ ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα από άλλο φορέα.

7) Υπεύθυνη Δήλωση (Δεν έχω περίθαλψη ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου σε άλλο ασφαλιστικό φορέα ή το Δημόσιο) και ανάλογα για κάθε περίπτωση στην ίδια Υπεύθυνη Δήλωση προστίθεται:
α) (Η/Ο σύζυγος μου είναι άνεργη-ος και ανασφάλιστη-ος και συντηρείται από μένα) και
β) Για παιδιά έως 24 ετών (το παιδί μου είναι άγαμο, άνεργο και ανασφάλιστο και συντηρείται από μένα)
γ) Για παιδιά άνω των 24 ετών και έως τα 26 έτη και βεβαίωση σπουδών από το Πανεπιστήμιο

9) Σε περίπτωση που προσέλθει τρίτος για την έκδοση του βιβλιαρίου εξουσιοδότηση θεωρημένη από δημόσια αρχή

10) Για την ασφάλιση συζύγου φωτοτυπία εκκαθαριστικού εφορίας προηγούμενου έτους.